Etno turizam

 

Prevoz putnika do etno sela širom Srbije

 

Etno turizam poslednju deceniju postao je veoma popularan kako među domaćom gradskom populacijom, tako i među našim ljudima koji žive i rade u inostranstvu. Zaista, naša zemlja se ne može najbolje osetiti i doživeti ako se ne krene put njenih sela, šuma i gora. Prelepa priroda, čist vazduh, ukusna domaća hrana i ljubazni domaćini pravi su izbor za sve koji žele pravi odmor i opuštanje.

 

Prateći potrebe svojih klijenata BGDiplomat organizuje prevoz putnika do svih aktuelnih etno lokacija kako za pojedince, tako i za grupe iz zemlje i inostranstva. Naša ponuda obuhvata ne samo prevoz putnika do najpopularnijih etno destinacija u Srbiji, već i organizovanje prevoza putnika do etno sela širom Srbije i okruženja, uključujući i razgledanje okolnih mesta, gradova, istorijskih i prirodnih znamenitosti.

Prevoz do etno sela Srbija
Prevoz do etno sela Srbija

Najbolja ponuda prevoza etno turizma

 

Za prevoz putnika do izabrane etno destinacije, našim klijentima na raspolaganju su luksuzna vozila, minibusevi i autobusi najviše klase sa vrhunskom pratećom opremom, bluetooth-om i wireless internetom. Za vaše potrebe do omiljene etno lokacije organizujemo:

 

  • individualan prevoz,
  • prevoz porodica sa decom,
  • prevoz za male interesne grupe kao što su lovci, ribolovci, planinari, biciklisti i drugi sportisti,
  • prevoz za veće organizovane grupe kao što su studenti šumarstva, biologije, veterine, geografije, učenici srednjih škola, team building učesnici.

 

Organizovane etno ture - prevoz putnika

 

U svojoj aktuelnoj ponudi BGDiplomat organizuje prevoz putnika do sledećih etno destinacija:

 

Etno selo Drvengrad

Etno selo Drvengrad nalazi se na Mokroj Gori između Zlatibora i Tare. Sagradio ga je naš poznati reditelj Emir Kusturica. Jedno je od najpopularnijih etno lokacija ne samo kod nas nego i kod turista širom sveta.

 

Etno selo Terzića avlija

Nalazi se kod sela Zlakusa u blizini Užica. U njegovoj neposrednoj blizini nalazi se Potpećka pećina, rečica Petnica, vodopadi, stare vodenice. Pored porodica sa decom, omiljena je destinacija i za sportiste budući da se u njegovoj blizini nalazi i poletište za paraglajdere.

Kombi prevoz do etno sela
Kombi prevoz do etno sela

Etno selo Stanišići

Etno selo Stanišići nalazi se na samoj granici Srbije sa Republikom Srpskom, u mestu Bijeljina. Pored etno ponude obiluje i najsavremenijim turističkim sadržajima popust velnes i spa centra, sportskim terenima i različitim sadržajima za decu.

 

 

Etno selo - Staro selo, Sirogojno

Važi za najstarije etno selo u Srbiji. Nalazi se na Zlatiboru na prostoru od 5 hektara na kome je smešteno 47 etno kuća prenetih iz okolnih sela. U selu se nalazi crkva brvnara iz 1821.godine, "Muzej pletilja", brojne prodavnice suvenira i druge atrakcije.

 

Etno selo Rajski konaci

Nalazi se u selu Leušići u Šumadiji, tik ispod planine Suvobor. U pitanju je seosko domaćinstvo sa živopisnim drvenim  kućama koje su savremeno opremljene za smeštaj turista, a posetiocima se nude časovi kuvanja i učestvovanje u sezonskim poslovima.

 

Etno selo Moravski konaci

Moravski konaci nalaze se u srcu Srbije, kod Velike Plane. Njegova atrakcija je jezero sa devet ostrvaca povezanih sa 11 drvenih mostova. U selu se nalaze dve vodenice, amfiteatar na otvorenom kao i prelepo uređena staza za šetnju.

 

Etno selo Tiganjica

Ovo etno selo nalazi se u blizini Zrenjenina, na samom ulazu u prirodni rezervat Carska bara. Njegova atrakcija je velika banatska vetrenjača i mini zoo vrt u kome se nalaze paunovi, petlovi, patke i srne. Poznat je po fantastičnoj hrani posebno mađarskom gulašu.

 

Etno selo Vrhpolje

Nalazi se kod Ljubovije. Omiljena je etno destinacija za ljubitelje raftinga i drinske regate. Takođe ovaj kraj je poznat kao i pecaroški raj. Turisti se smeštaju u stare vajate pretvorene u bungalove a centralni objekat sela je kuća nazvana Hajdučki raj iz 1863. godine.

 

Etno selo Babina reka

Etno selo Babina reka nalazi se u srcu Šumadije, između Lazarevca i Aranđelovca. Naziv je dobilo po istoimenom potoku a u njegovoj neposrednoj blizini nalazi se jezero kao na kome se može pecati. Okružuje ga prelepa brdovita priroda, potoci i reke.

 

Etno selo Štitkovo

Ovo atraktivno i mistično etno selo nastalo je u doba Nemanjića. U njemu su izrađivani štitovi za srpske ratnike a decenijama su tu stolovali čuveni knezovi Raškovići. Veruje se da su kuće u ovom selu odolele zubu vreme jer se pri izgradnji poštovao narodni kalendar seče drveta.

 

Etno selo Divljakovac

Divljakovac selo nalazi se na obroncima planine Bukulje na 380 metara nadmorske visine zbog čega se naziva i vazdušnom banjom. Sa prelepim panoramskim pogledom i sedam vajata starijih preko 200 godina adaptiranih za potrebe turista jedno je od omiljenih etno sela u našoj zemlji.

 

Izaberite omiljenu etno destinaciju i putujte udobno, sigurno i komforno našim vozilima uz najpovoljnije cene. Kontaktirajte nas i dobićete ponudu koja u potpunosti odgovara vašim potrebama i željama.